Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/cim1e/domains/accountingweb.nl/public_html/includes/function.php on line 385
Welke veiligheidsschoenen moet je hebben? | Accountingweb.nl
Accountingweb.nl, uitvoering en/of begeleiding
van administratieve processen.
Landelijk advies Vast & voordelig tarief 24/7 online Online partner
Welke veiligheidsschoenen moet je hebben?

Welke veiligheidsschoenen moet je hebben?

Veiligheidsschoenen zijn in veel beroepen verplicht en zouden bijna altijd gedragen moeten worden. Specialisatiegroepen waarin veiligheidsschoenen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld beveiliging, bouw, gastronomie, opslag, metalen, transport/logistiek en gezondheidszorg. Bij het kiezen is het zeker belangrijk om te weten naar welke beveiligingsklassen u moet zoeken.

Werkgevers weten wat voor soort veiligheidsschoenen ze moeten dragen. Dit is vastgelegd in de RI&E van het bedrijf. Er zijn verschillende veiligheidsklassen binnen veiligheidsschoenen, en jouw baan bepaalt voor welke veiligheidsklasse je schoenen moet kiezen. De meest voorkomende beveiligingsklassen zijn S1/S1P, S2 en S3. De veiligheidsklasse van de veiligheidslaars is gemarkeerd met S4 of S5. Veiligheidsschoenen klasse S4 hebben een veiligheidsneus en zijn gemaakt van waterdicht materiaal. De veiligheidsschoenen van de S5-klasse hebben dezelfde eigenschappen als de S4, alleen met de toevoeging van een lekbestendige zool. Alle veiligheidsschoenen van een bepaalde veiligheidsklasse hebben een beschermende neus. Als de schoen geen veiligheidskap heeft, mag deze eigenlijk niet de term veiligheidsschoen dragen, maar in de horeca hoef je niet perse veiligheidsschoenen met stalen neus te dragen maar ze vallen onder veiligheidsschoenen omdat ze een antislip systeem hebben en vet bestendig zijn. Elke veiligheidsklasse moet voldoen aan specifieke eisen binnen veiligheidsnorm van elke branche.

Heb je bijvoorbeeld veiligheidsschoenen van klasse S3 nodig die niet alleen waterdicht maar ook leervrij zijn, specificeer de kenmerken die je wenst in jouw veiligheidsschoenen.

De juist veiligheid kiezen

Help nodig bij het keien van je veiligheidsschoenen? Geen probleem volgende instructie.

  • Klik hier op keuzehulp
  • Kies je branche 
  • Kies je functie 
  • Vervolgens zie je verschillende werkschoenen die binnen je functie en branche vallen. 

Om je keuze makkelijker te maken hieronder meeste verkocht veiligheidswerkschoenen

  1. Onze best verkochte werkschoen is de S3 werkschoen. Dit komt omdat deze werkschoen voor veel situaties geschikt is. Veiligheidsschoenen zijn bijzonder veilig door de veiligheidsneus en veiligheidszool en bovendien zijn de schoenen waterdicht (maar niet waterdicht) 
  2. Sneaker werkschoenen: sneaker werkschoenen of safety sneakers hebben uiterlijk een normale vrije tijd schoenen, maar ze hebben wel veiligheidsnorm van S1, S1P, S2, en S3. Vroeger namen mens genoegen met lompe veiligheidswerkschoenen. Maar tegenwoordig willen men graag goed voor de dag komen. 
Terug naar overzicht