Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/cim1e/domains/accountingweb.nl/public_html/includes/function.php on line 385
Aansprakelijkheidsverzekering | accountingweb.nl
Accountingweb.nl, uitvoering en/of begeleiding
van administratieve processen.
Landelijk advies Vast & voordelig tarief 24/7 online Online partner

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (avp) ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. De premie voor deze verzekering bedraagt ongeveer € 25 tot € 50 per jaar voor een alleenstaande en € 45 tot € 90 per jaar voor een gezin met kinderen. Partners zonder kinderen zijn weer iets goedkoper uit dan een gezin met kinderen.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. Als er zich iets voordoet, kunnen de kosten hoog zijn. 


Bron: Nibud

Bij het verzekeren van de aansprakelijkheid van een gezin denk je bijvoorbeeld aan schade doordat een 5-jarige dochter haar fiets tegen de geparkeerd staande auto van de overbuurman laat stuiteren. Maar er zijn veel grotere dreigende gevaren. De financiële (en emotionele) schade is nog veel groter als jouw dochtertje de overbuurman zelf omver fietst. Door een ongelukkige val kan de overbuurman blijvend invalide raken. 

Waar is de premie voor de aansprakelijkheidsverzekering van afhankelijk?
Voor de premie maakt het een groot verschil hoe de gezinssamenstelling is. Bij het verzekeren van een alleenstaande loopt een verzekeraar veel minder risico in vergelijking met het verzekeren van een gezin met kinderen. Dat zie je ook terug in de premie. Bij sommige verzekeraars kun je kiezen voor een eigen risico tegen een premiekorting.

Combineer de aansprakelijkheidsverzekering met de inboedelverzekering
Bij het verzekeren van de inboedel kun je ook gelijk de aansprakelijkheidsverzekering meenemen. Bij het kiezen van de aansprakelijkheidsverzekering als aanvullende verzekering vergelijk je meerdere verzekeraars rekening houdende met beide dekkingen.

Terug naar overzicht