Accountingweb.nl, uitvoering en/of begeleiding
van administratieve processen.
Landelijk advies Vast & voordelig tarief 24/7 online Online partner

Opzet administratie

Ondernemers zijn wettelijk verplicht een goede administratie te hebben en bij te houden. Dit is belangrijk voor ondernemers zelf en voor de belastingdienst. U krijgt met een goed opgezette administratie inzicht in uw bedrijfsvoering. De belastingdienst wilt dat uw inkomsten en uitgaven worden verantwoord. Verder kunt u zelf uw financiële administratie goed opzetten, zodat uw adviseur of accountant, die een jaarrekening maakt en uw aangiften doet, gemakkelijk zijn of haar werk kan doen. Het handigst voor dit laatste is dat u kiest om een digitale administratie op te zetten.

Wat omvat uw bedrijfsadministratie?

Administratie is een ordening van alle schriftelijke en elektronische gegevens over uw onderneming die systematisch verloopt. Daarnaast behoren ook gegevens van de urenregistratie, agenda's, computerbestanden en correspondentie tot de administratie. Alle gegevens dient u dus netjes bij te houden.

De opzet van een administratie

De administratie goed opzetten, is vaak al het halve werk. Als uw administratie perfect passend is ingericht, dan kunt u namelijk heel efficiënt de administratie doen. U hoeft niet te zoeken, zaken uit te pluizen, informatie aan te vragen of te stuntelen met cijfers. Accountingweb kan u helpen bij de opzet van uw administratie. 

Hoe gaan we te werk?

Opzet en inrichting van de administratieve organisatie is onze specialiteit. De efficiënte inrichting moet ervoor zorgen dat de boekhouding automatisch volgt uit de normale activiteiten van de onderneming. Dus een factuur die wordt gemaakt, moet meteen worden gekoppeld aan de administratie. Een betaling die wordt gedaan, wordt automatisch in de boekhouding verwerkt. Boekhouden is geen boekhouden meer, maar is een kwestie van inrichting van de software. Wij gaan er vanuit dat alles wat zich herhaalt, geautomatiseerd kan worden.

  • Aansluiting met uw boekhoudpakket - Iedere onderneming heeft specifieke elementen in zijn administratie. Met u samen richten wij het systeem in op uw wensen en zorgen voor een perfecte aansluiting op het boekhoudpakket. Dit doen we met u persoonlijk door middel van een korte cursus en instructie. Boekhoudervaring is niet vereist.
  • Administratie uit handen nemen - Per onderneming stemmen wij met de ondernemer af welke werkzaamheden intern door het bedrijf wordt gedaan en welke werkzaamheden door ons worden gedaan. Er zijn bedrijven die 100% de administratie aan ons willen uitbesteden. Dat is prima. Er zijn ook bedrijven die willen dat wij zoveel mogelijk aan het interne personeel overlaten, zodat zij op onze kosten besparen. Dat is ook prima. Wij kijken hoe ver de capaciteit binnen het bedrijf gaat en vangen de leemtes op.
  • Controle van de administratie - Daarnaast controleren wij de administratie en sturen wij bij. Dit doen wij gedurende het hele jaar. Aan het einde van het jaar zijn de jaarcijfers voor 90% klaar. Alleen de aangiftes moeten dan nog worden gedaan. Omdat wij het hele jaar door controleren en communiceren, is de ondernemer goed op de hoogte van zijn cijfers uit de boekhouding. Wij overleggen met de ondernemer over de periodieke cijfers zodat u met uw onderneming bijtijds kunt bijsturen op actuele ontwikkelingen.

Wilt u uw administratie laten opzetten en zelf of samen aan de slag gaan, zodat u ook altijd klaar bent om met ontwikkelingen mee te gaan? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.